SDO/Fiable pakt in de slot seconden toch de volle buit tegen KIOS

Op zaterdag 28 september kwam het vlaggenschip van SDO/Fiable, gesponsord door Onderlinge Verzekeringen Kamerik, in actie tegen KIOS in Nieuw-Vennep.

Het eerste competitieduel tussen beide teams werd gewonnen door KIOS met 10-14. De twee weken erna was KIOS blijven steken op 2 punten, terwijl SDO/Fiable een stijgende lijn te pakken had met een gelijkspel tegen OVVO en een overwinning op KVA. Zou SDO/Fiable erin slagen zich te revancheren tegen KIOS?

KIOS startte sterk met een 1-0 van afstand. SDO/Fiable begon slordig en had moeite met het fysieke spel van KIOS, waardoor het geen lange aanvallen kon opzetten. Pas na 7 minuten kwam er een antwoord van SDO/Fiable: Jurre van der Haven maakte de 1-1 met een korte kans. Even later scoorde Mark Meijers van afstand de 1-2. Maar het spel van SDO/Fiable was nog niet overtuigend. In de 10 minuten die volgden wist SDO/Fiable niet te scoren, en KIOS liep uit naar een 4-2 voorsprong. In de laatste tien minuten van de eerste helft scoorden de teams om en om, wat leidde tot een ruststand van 7-5 in het voordeel van KIOS.

Het ontbrak de Kamerikers aan beleving en duelkracht, maar ook in de passing en bij het selecteren van kansen viel nog veel winst te behalen. SDO/Fiable wilde de tweede helft scherp beginnen, en dat lukte. Door afstandsschoten van Cédric Westerhoff en Demi Hoogeveen werd de stand weer gelijkgetrokken naar 7-7. Na de gelijkmaker had SDO/Fiableopnieuw moeite om goede aanvallen op te zetten. KIOS kwam weer op voorsprong met een afstandsschot, maar SDO/Fiablemaakte via Jurre van der Haven opnieuw gelijk. Vervolgens sloeg KIOS een gat van twee doelpunten met een afstandsschot en een doorloopbal.

Met nog een kwartier te spelen, was er vervolgens weinig goed korfbal te zien. Ruim 10 minuten lang werden er door beide teams geen goals gemaakt. SDO-coach Frank Mommers greep in en bracht in deze periode verse krachten: Aimee Hoogeveen en Jakko de Wit kwamen het veld in, wat goed uitpakte. Aimee Hoogeveen scoorde met nog 4 minuten op de klok de 10-9 van afstand, en 2 minuten later maakte ze ook de 10-10 met een doorloopbal. Door middel van twee wissels werd Aimee Hoogeveen weer in de aanval gezet, en in de laatste 20 seconden scoorde ze van afstand de 10-11. KIOS kreeg nog een aanval, maar miste, en SDO/Fiable pakte de rebound, wat betekende dat de wedstrijd gespeeld was en de Kamerikers er toch met de 2 punten vandoor gingen.

De andere wedstrijd in de poule, tussen OVVO en KVA, werd gewonnen door OVVO, wat betekent dat het in de poule nog alle kanten op kan. OVVO en SDO/Fiable hebben beiden 5 punten, KVA heeft 4 punten en KIOS 2 punten.

Aankomende zaterdag speelt SDO/Fiable tegen OVVO in een duel om de koppositie in de poule. De wedstrijd start om 15:30 en iedereen is van harte uitgenodigd om SDO/Fiableaan te moedigen.