SDO/Fiable wint eerste wedstrijd nieuwe seizoen

Op zaterdag 21 september trad het, door de Onderlinge Verzekeringen Kamerik gesponsorde, vlaggenschip van SDO/Fiable aan in Amstelveen tegen het plaatselijke KVA.

De verhoudingen vooraf: KVA twee gespeeld, twee gewonnen; SDO/Fiable haalde vorige week haar eerste punt in een gelijkspel tegen OVVO, nadat de week ervoor verloren werd van KIOS.
Zou het deze week lukken om in deze kleine poule het ongeslagen KVA punten af te snoepen?

KVA startte scherp en deed deels wat vooraf werd verwacht: veel schieten en dat zowel door de dames als de heren. Na een snelle 0-2 achterstand, maakte Mark Meijers met een handig balletje de 1-2. Het was Tim Poppema die, na een 1-3 achterstand, met twee afstandsschoten de wedstrijd weer neutraliseerde. SDO/Fiable hield zich goed aan de vooraf gemaakte afspraken door de aanvallen goed op te blijven zetten en te zoeken naar goede kansen. Doelpunten bleven over en weer vallen en mede hierdoor was het een aantrekkelijke 1e helft op het sportpark in Amstelveen. Aimée Hoogeveen speelde deze zaterdag maar liefst twee wedstrijden en tekende 9 minuten voor rust aan voor de 6-6. Niet veel later zorgden Cedric Westerhoff en Demi Hoogeveen voor het eerste verschil in Kameriks voordeel: 8-10. Ook de dit seizoen in SDO/Fiable 1 uitkomende Tom Verhoeve deed een duit in het Kamerikse zakje, en met nogmaals een goal van Demi Hoogeveen stond SDO/Fiable vlak voor rust 9-12 voor. Helaas werden in deze laatste minuut voor rust niet de juiste keuzes gemaakt en kreeg KVA volop kans het verschil te dichten, wat enigszins lukte. De voorsprong voor de Kamerikers slonk en hierdoor werd met 11-12 door het goed leidende scheidsrechtersduo Boer & Benedictus afgefloten voor de rust.

Balend dat het doelpuntenverschil niet in stand kon worden gehouden voor rust, maar ook positief over de gemaakte afspraken en strijdlust, werd de tweede helft aangevangen. Het publiek was al bang voor een minder doelpuntrijk spektakeldeze tweede helft en daar kregen ze helaas gelijk in. Dat maakte de spanning echter niet minder groot, want beide ploegen ontliepen elkaar niet veel. De vraag was uiteraard wie er aan het langste eind van deze wedstrijd zou trekken. Ook in de tweede helft scoorde Mark Meijers de openingstreffer voor de Kamerikers waardoor er weer een gaatje van 2 punten ontstond: 11-13. Na een tegengoal door KVA was het Cedric Westerhoff die van afstand raak mikte en de 12-14 aantekende. Hierna volgde een lange fase waarin in SDO/Fiable goed verdedigde en ook prima aanviel, echter: de bal wilde -ondankse zorgvuldige aanvallen met veel kansen- niet door het mandje. Aimée Hoogeveen brak een klein kwartier later de ban en maakte van dichtbij 13-15. KVA kroop echter dichterbij naar een 15-16 stand toe. Ook nu een fase waarin SDO/Fiable moeite had om de goal te maken, maar de inmiddels ingevallen Jurre van der Haven bracht daar een minuut voor tijd een einde aan door de winnende bal binnen te schieten. KVA deed direct nog wat terug door na één pass gelijk raak te mikken, maar dat was onvoldoende doordat de scheidsrechters kort daar na afbliezen.

Eindstand: 15-16 in Kameriks voordeel. De eerste overwinning van SDO/Fiable van het nieuwe seizoen is hiermee een feit en ook de spanning in deze kleine competitie is weer helemaal terug.

OVVO uit Maarssen won van Kios uit Nieuw-Vennep en hierdoor staan alle ploegen binnen twee punten van elkaar. SDO/Fiable mag volgende week opnieuw een uitwedstrijd spelen en moet hiervoor naar Nieuw-Vennep om daar revanche te halen tegen KIOS.
De wedstrijd start om 15.30 uur en iedereen die SDO/Fiable een warm hart toe draagt is uiteraard van harte uitgenodigd om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn.