SDO/Fiable wint ook thuis van de Meervogels

Nadat twee weken geleden beide ploegen elkaar al waren tegen gekomen en er winst was voor de ploeg uit Kamerik, stond er deze speelrondede return al op de planning. Voor SDO/Fiable de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat ook ze nog ergens voor spelen, namelijk de 2e plek. Na een start die duidelijk voor de Meervogels was, kwam SDO/Fiable beter in de wedstrijd en kantelde langzaamaan de wedstrijd. SDO/Fiable won de wedstrijd met 20-16 en treft volgende week KVS in Kamerik.

De door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Fiable kwam niet zo goed uit de startblokken als de vorige wedstrijd tegen de Meervogels. Waar het initiatief toen bij SDO/Fiable lag, was dit nu andersom. De Meervogels schoten mer scherp in de beginfase en pakten terecht de voorsprong in Kamerik. Na een time-out van SDO/Fiable, kwam de ploeg uit Kamerik beter in de wedstrijd en zette de achtervolging. Het gat van vier doelpunten werd gedicht en het had zomaar gekunt dat SDO/Fiable er meteen over ging. Dit lukte niet vanwege wat slordigheden in de verdediging. Hierdoor werd er gerust met een 10-10 tussenstand.

De tweede helft begon goed. Beide ploegen scoorde snel eenmaal. Daarna ontstond er een ander wedstrijdbeeld. Beide ploegen hadden moeite met scoren. In deze fase viel Cédric Westerhoff, met op het oog een vervelende enkelblessure, uit. Hij werd vervangen door Mark Meijers. De supporters moesten er even op wachten, maar de Meervogels maakten de 11-12. Hierna was er weer even een doelpunten droogte en uiteindelijk maakte SDO/Fiable met nog 12 minuten te spelen gelijk. Hierna ging het rap. SDO/Fiable ging wisselen en begon daarna te scoren. De Meervogels pareerde in eerste instantie, maar waren niet bij machte om bij te blijven. SDO/Fiable pakte de voorsprong en breidde deze uit naar vier doelpunten. Zo werd er afgefloten door het duo van der Terp en de Groot bij een 20-16 stand.

KVS verloor van Groen Geel en dit zorgt er voor dat tijdens de volgende competitieronde en het jubileum van SDO/Fiable er een wedstrijd op het programma staat die draait om de 2e plek in de poule.